Praktijk voor Chinese geneeskunde

Cupping

Cupping is het plaatsen van glazen bollen op de huid, die eerst verwarmd zijn waardoor ze de huid vacuüm trekken. Hierdoor revitaliseert men de stofwisseling en worden interne organen en functies gereguleerd en gestimuleerd.

Cupping verdrijft een teveel aan vocht en stimuleert de bloedsomloop. Daarnaast stimuleert het ook de darmbewegingen en helpt daardoor bij onder andere obstipatie. Ter ondersteuning bij afvallen is cupping zeer goed, omdat het de elasticiteit van de huid helpt behouden.

Cupping is niet pijnlijk. Omdat de cup zich vastzuigt kunt u een blauwe plek overhouden, die na ongeveer 5 dagen is verdwenen en totaal onschadelijk is.

Moxa

Moxa is een warmtebehandeling waarbij een warme moxa-stick boven een acupunctuurpunt wordt gehouden en zodoende de warmte diep doordringt op plaatsen die teveel koude bevatten.

In mijn praktijk gebruik ik ook regelmatig de moxa-lamp. Dit is een warmtelamp, die 31 mineralen bevat. Deze lamp wordt ook wel de miracle-lamp genoemd, omdat hij voor veel klachten kan worden gebruikt. Voorbeelden waarbij de moxa-lamp kan worden gebruikt zijn: eczeem, botgenezing, wondgenezing en stagnaties. In China is deze lamp in iedere praktijk aanwezig, in Nederland komt deze ook steeds meer voor. Het gebruik van de moxa-lamp wordt door bijna iedereen als zeer prettig ervaren.

Chinese kruiden

Chinese kruiden ondersteunen de acupunctuur behandelingen waardoor er sneller resultaat wordt verkregen. De kruiden lever ik meestal in tablet- of pilvorm en soms in poedervorm. Let op! De kruiden worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed.

Voetzonereflexologie

De voetzool is een kaart waarop alle organen en meridianen van het lichaam zijn weergegeven. Bij voetzonereflexologie wordt er gedrukt op plaatsen op en onder de voeten om zodoende verschillende organen en lichaamsfuncties te beïnvloeden. De behandeling kan zelfstandig worden ingezet maar wordt vaak gecombineerd met acupunctuur.U kunt hiervoor Workshops bij mij volgen.Vraag hier gerust naar bij de Praktijk. De workshops zijn altijd op 2 avonden.

Kinderen reageren ook erg goed op voetzone reflexologie. Ze vinden de behandeling erg prettig en ze vallen soms zelfs in slaap tijdens de behandeling. Voetzone reflexologie is voor kinderen met ADHD heel geschikt en doeltreffend.

Guasha gezichtstherapie

Voor chronische hoofdpijn en bijholte ontstekingen.
Tevens heeft een behandeling een liftend en verjongend effect .
De behandeling heeft een zeer ontspannende werking.