Praktijk voor Chinese geneeskunde

Acupunctuur

Acupunctuur is het plaatsen van kleine, dunne naaldjes op z.g. acupunctuur punten.
Acupunctuurpunten zijn punten die zich op energiebanen bevinden en die een specifieke functie hebben. Door het plaatsen van het naaldje wordt het punt gestimuleerd en een eventuele blokkade opgeheven.

Acupunctuurpunten corresponderen met bepaalde organen of lichaamsfuncties, waardoor het opheffen van een blokkade een verstoorde balans kan herstellen. Als de energie weer vrij kan stromen, lossen allerlei soorten klachten op en verdwijnt pijn. Ook is het mogelijk om een overschot aan vocht, koude of warmte af te voeren. Soms moet je de energie stimuleren, soms juist ook afremmen.

Belangrijk om te weten is dat er niets wordt ingespoten. Het plaatsen van de naaldjes is niet echt pijnlijk. Soms kan er wel een vreemd gevoel optreden, of voel je een klein schokje, wat betekent dat de energie wordt aangeraakt en in beweging komt. De naaldjes blijven ongeveer 20 minuten zitten (of zolang als nodig is). Het aantal naaldjes en behandelingen hangt af van de klacht en de reactie van je lichaam.

Oor-acupunctuur

Oor-acupunctuur is het plaatsen van naaldjes in het oor die meestal blijven zitten. Deze verblijfsnaaldjes zijn vooral bij verslavingen (bijvoorbeeld roken) effectief.

Elektro acupunctuur

Is het plaatsen van kleine elektrodes op de naaldjes, die zodoende voor een vooraf ingestelde tijd worden gestimuleerd. Elektro acupunctuur wordt ingezet bij hardnekkige klachten.

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is het plaatsten van naaldjes bij rimpels. Door het stimuleren van de punten bij de rimpel zorgt het lichaam voor de aanvoer van lichaamssappen waardoor de rimpel minder diep wordt.

Schedel acupunctuur

Schedel acupunctuur is het plaatsten van naaldjes op het hoofd en wordt met name ingezet bij motorische en psychische klachten.

Anti-rook behandelingen

Stoppen met roken volgens de methode die ik volg heeft in mijn praktijk 98% succes!
De behandeling bestaat uit twee tot drie consulten. Na een week volgt een vervolgbehandeling en na 2 weken (indien nodig) nog een keer.

Extra informatie bij kinderen

Ook voor kinderen is acupunctuur uitermate geschikt. Vaak is er snel resultaat omdat de energie van kinderen erg aan de oppervlakte zit en dus snel te beïnvloeden is. De naaldjes blijven bij kleine kinderen niet zitten. De behandeling is weinig belastend voor ze. Daarnaast is er voor kinderen een specifieke kruidenlijn, afgestemd op hun leeftijd.